جانبی تک
0 Products View cart

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

بررسی کارت های حافظه فلش

کارت های حافظه فلش

کارت های حافظه فلش (به اختصار کارت حافظه) دستگاه ذخیره سازی است که از تکنولوژی حافظه نیمه­ رسانای غیرفرار برای ذخیره اطلاعات دیجیتال بر روی دستگاه­های پرتابل استفاده می­کند.اطلاعات ذخیره شده بر روی کارت های حافظه فلش میتوانند متن، عکس، صدا و یا فیلم باشند. امروزه اکثر محصولات ذخیره­سازی از حافظه فلش استفاده می­کنند، با این حال تکنولوژی­ های جدید مانند دستگاه­ هایی که حافظه­ های تصادفی پویا (DRAM) را با حافظه فلش ترکیب می­کنند، نیز در دست بهره­برداری می­باشند.

همان­طور که در بالا گفته شد، کارت های حافظه فلش از نوع غیر­فرار هستند که از اطلاعات در مقابل قطع برق و باگ­های نرم افزاری محافظت می­کند و نیاز به تازه سازی اطلاعات را نیز از بین می­برد. هم­چنین به دلیل بهره بردن از حافظه حالت جامد، مشکلات معمول در سیستم­های مکانیکی (مانند مشکلاتی که برای هارد دیسک درایوها هنگام تکان خوردن رخ می­دهند) در کارت های حافظه فلش ایجاد نمی­شوند.

به صورت تخصصی­تر این دسته از حافظه­ها از نوعی از حافظه­های فقط خواندنی قابل برنامه­ریزی پاک شونده به صورت الکترونیکی (EEPROM) به نام NAND بهره می­جویند. از مزایای این نوع حافظه می­توان به قیمت مناسب و طول عمر بالا در شرایطی که اطلاعات به صورت مکرر نوشته و پاک می­شوند (مانند USB درایوها و دوربین­های دیجیتال) اشاره کرد.

در بازار انواع مختلفی از کارت های حافظه فلش وجود دارند. شناخته شده ترین­ها در این بین کارت­های Secure Digital SD و نمونه­های کوچک­تر آن کارت­های microSD، کارت­های CompactFlash CF، کارت­های SmartMedia، Memory Stick، MultiMediaCard (MMC) و یواس­بی فلش درایوها هستند. محصولات ذکر شده معمولا در دستگاه­هایی مثل دوربین­های دیجیتال، تلفن­های هوشمند و تبلت­ها استفاده می­شوند که با توجه به سایز و ظرفیت ذخیره­سازی قیمت آن­ها مشخص می­گردد.

 

ظرفیت در کارت­های حافظه

در کارت های حافظه فلش برای تعریف بازه ظرفیت از پسوند در انتهای نام کارت استفاده می­شود. کارت­های SD بدون پسوند، ظرفیت­هایی تا 2GB دارند و از فرمت­های FAT12 و FAT16 پشتیبانی می­کنند. پسوند SDHC برای کارت­های با ظرفیت بین 2GB تا 32GB است و معمولا از فرمت FAT32 پشتیبانی می­کند. پسوند SDXC نیز نمایان­گر ظرفیت 32GB تا 2TB در این کارتها می­باشد که نشانگر پشتیبانی از فرمت exFAT هم است.

در ادامه به توضیح مختصری درباره برخی کارت­های حافظه پرکاربرد می­پردازیم.

 

کارت­های SD

کارت های حافظه فلش  که تقریبا هم اندازه تمبر پستی می­باشند به صورت گسترده در وسایل قابل حمل مثل دوربین­های دیجیتال، تلفن­های هوشمند و تبلت­ها استفاده می­شوند. SD Card ایمنی داده­های دیجیتال را از طریق رمزگذاری آن بر روی دستگاه تامین می­کند.

 

کارت­های microSD

در سال 2005 میلادی، دو کمپانی SanDisk و Motorola مشترکا نوعی از کارت حافظه به نام TransFlash را با ظرفیتی معادل 128GB برای گوشی­های همراه روانه بازار کردند که بعدها به نام microSD تغییر نام داد. در ژوئن 2016، شرکت SanDisk (از زیرمجموعه­ های ابرکمپانی وسترن دیجیتال) روند تولید کارت­های microSD با ظرفیت 256GB را برای دستگاه­های اندروید آغاز کرد.

 

درایو USB

امروزه کمتر کسی با یواس­بی درایوها آشنایی ندارد. این نوع از حافظه پلاگ اند پلی (Plug and Play) می­باشد که به معنای بی­نیاز بودن از هرگونه درایور برای فعالیت است. این حافظه به پورت USB نیاز دارد. از سال 2018 یواس­بی درایوهایی با ظرفیت 2TB تولید شده­اند. این نوع حافظه سازگار با تمام نسخه­های سیستم عامل اعم از نسخه­های ویندوز، لینوکس، مک و باقی سیستم­های بر پایه یونیکس می­باشد.

0
Post comments

*
*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.